July 7th, 2011

(The) Mad Dog (Killer) a.k.a. Beast With a Gun (1977)  ★★½☆☆ 
Typical seventies Italian action flick. What can I say more? Screaming black haired Italian ‘beauties’, a rugged, not very sublte cop and a sadistic killer. People falling everywhere when shot, never bleeding. Lots of loos plot lines and an abrubt ending :)

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Helaasheid Der Dingen (2009)  ★★★★★ 
Ijzersterk. Een heerlijke zwarte film. Goed gespeeld en goed neergezet. Er is aandacht besteed aan de set en locaties, alles past en wat niet past, wel, dat valt niet zo op omdat je in het verhaal gezogen wordt. Lekker rauw en zwartgallig.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Drug Runners (1988)  ★½☆☆☆ 
Via youtube movies gekeken op de Apple TV 2. Lekker korrelige jaren 80 actie, met hoog haar voor de vrouwen èn mannen. Uzis, drugs en achtervolgingen. De aerobic outfit, met string natuurlijk, maakt het compleet. Het verhaal gaat nergens over, is niet meer dan een slap excuus voor een aaneenschakelijk van gedateerde actiescenes. Ik weet overigens niet meer zeker of de film nou de verplichte helicopter heeft, want dat mag natuurlijk niet ontbreken in een film uit dit trieste tijdperk.

Dementia 13 (1963)  ★★★½☆ 
Een vermakelijke zwart/wit whodunnit. Voor hun leeftijd zijn dit soort films toch nog behoorlijk toegankelijk. Je hebt wel een wat langere aandachtsboog nodig; de horror van toen is nu niet meer dan een milde thriller. Ik vindt het best lastig klassieke films te beoordelen. Ik heb er ook nog maar vrij weinig ervaring mee om ze in een context te kunnen plaatsen. Daarnaast zijn ze echt van een ander tijdperk waarin de verwachting en beleving totaal anders moeten zijn geweest. De trailer is geweldig, alsof je zit te kijken naar de introductie van een nieuwe episode van Batman & Robin. “…startles the wisest of birds.”. Lol!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Pandorum (2009)  ★★☆☆☆ 
Ach, wel vermakelijk met een onverwacht, maar achteraf bekeken niet bijzonder origineel, einde. Als je niet echt op let en gelukkig nodigt de film daar ook niet echt voor uit.
Als je van Toegankelijke S.F. houd, dan is dit wel een leuke. Het verhaal is rommelig en laat, onbevredigend, veel te veel losse eindjes.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

The Losers (2010)  ★☆☆☆☆ 
Zo, net als met computer spel verfilmingen, lijkt het er op dat strip verfilmingen een zelfde noodlot is toebedeeld; dit is een slechte film. Hij leunt heel, heel erg zwaar op de CGI terwijl dat helemaal niet nodig is. Waarschijnlijk had de film best voldoende budget voor het opblazen van een echt sport vliegtuigje of het afvuren van een namaak RPG. Dat hebben ze dan vast aan de lunch besteedt.
Het verhaal is slecht, 13 in een dozijn en haalt het bij lange na niet bij de strip. Die, in verhouding, opeens bijzonder veel diepgang vertoont.
Enkel de titel en een stukje van de karakters worden van de strip geleend, verder wordt de gehele stijl compleet genegeerd, dat lijkt met toch een slecht idee bij een stripverfilming.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

8 Legged Freaks (2002)  ★★☆☆☆ 
Dit is voor de horror, wat de woensdagavondfilm voor de speelfilm is: pulp. Goedkope effects een enigzins standaard verhaal met wat grappige momenten. Het is meer lachen dan schrikken. Geen onverwachte wendingen in deze film. Alles ziet er netjes uit, tè gepolijst bij vlagen. Vermakelijk, als je even niets beters te doen hebt.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Tags: , , , , , ,

One Response to “Pas gekeken”

  1. WilliamDom says:

    I really like and appreciate your article. Great. Burleson